EXERCIȚIU DE INTERVENTIE COMPLEXĂ PENTRU GESTIONAREA UNEI SITUATII DE URGENȚĂ

În calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți, prefectul Alin ISUF a participat la exercițiul de intervenție desfășurat în cadrul Combinatului de Celuloză și Hârtie Drobeta Turnu Severin.
Scenariul exercițiului a constat în izbucnirea unui incendiu și avarierea a doua surse radiologice ce au avut ca efect provocarea arsurilor si iradierea personalului de pe locul de muncă.
Intr-o organizare si colaborare perfecte, administratorul societătii a pus la dispoziția comitetului și forțelor de intervenție atât locul desfășurării intervenției cât și personalul de pe locul de muncă, afirmând că siguranța procesului tehnologic și a personalului care îl asigură reprezintă principalele repere ale managementului de risc al societății.
Consiliul Județean Mehedinți a fost reprezentat de vicepreședinții Ionică NEGRU și Ramona CUPĂ, alături de membri din comitetul județean ce reprezintă instituții cu atribuții în gestionarea acestui tip de risc.
Cu ocazia exercițiului, prefectului Alin ISUF i-a fost prezentat procesul tehnologic, precum și investițiile de modernizare a societății cu tehnologie de ultima oră, investitii ce vor repune Combinatul de Celuloză și Hârtie Drobeta Turnu Severin pe harta celor mai mari și moderne combinate din lume.
Prefectul a lăudat aceste realizări ce vor atrage noi locuri de muncă specializată, precum și faptul că specialiștii din obiectiv au o medie de vârstă de aproximativ 35 de ani.
La finalul exercițiului, prefectul în calitate de președinte al CJSU a felicitat forțele de intervenție reprezentate de pompieri, medici, polițiști, jandarmi și personalul de pe locul de muncă și a apreciat tehnica de intervenție din dotarea inspectoratului pentru situații de urgență.