GRĂDINIȚELE DIN MEHEDINȚI SUNT SIGURE

În ședința Consiliului Consultativ pentru Protecția Consumatorilor Mehedinți, condusă de prefectul Alin ISUF, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Mehedinți a prezentat o informare privind respectarea prevederilor legale din domeniul protecției consumatorilor în grădinițele cu program prelungit, particulare și de stat.
Din informare s-a desprins concluzia că deși au fost constatate și anumite deficiențe, acestea nu au afectat calitatea actului educational sau condițiile de cazare și hrănire a copiilor.
Prefectul a dispus ca actiunile de control să capete caracter de permanență și să se desfășoare la nivelul intregului județ, astfel încât copiii din grădinițe să beneficieze de condiții optime.
La punctul doi al ordinii de zi, a fost analizată respectarea normelor de igienă în saloanele de coafură, frizerie și alte activități de înfrumusețare, punct la care prefectul a cerut o mai bună informare a consumatorului cu privire la alegerea saloanelor, astfel încât aceste prestări de servicii să se desfășoare fără riscul contactării și transmiterii unor boli sau paraziți.
La punctul trei al ordinii de zi, reprezentantul Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Mehedinți a prezentat situația focarelor de pestă porcină africană din județ, măsurile luate pentru asanarea focarelor și prevenirea extinderii acestora.