Ședința Comisiei de Dialog Social

Ședința Comisiei de Dialog Social Mehedinți, prezidată de prefectul Constantin – Alin ISUF a avut pe ordinea de zi trei teme de dezbatere.

Prima temă a vizat facilitățile fiscale ale contribuabililor în scopul eșalonării la plată pe o perioadă de cel mult 12 luni. Criteriile de calificare a fiecărei categorii de contribuabil pot fi obținute de la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Mehedinți.

A doua temă a analizat situația șomajului în județ, constatându-se că rata șomajului în trimestrul I a.c. se află într-un trend descendent. Această stare de fapt se datorează creșterii numărului de locuri de muncă în cadrul unor societăți comerciale din Drobeta Turnu Severin, dar si din județ.

A treia temă a vizat măsurile în sprijinul populației și mediului de afaceri, având în vedere contextul economic și social actual, fiind analizate propunerile Confederației Naționale Sindicale CARTEL ALFA – Uniunea Sindicală Teritorială Filiala Mehedinți, ce au atins următoarele paliere: gestionarea prețurilor la energie, creșterea salariului minim, introducerea coeficienților de ierarhizare a salariilor, protecția socială, respectiv întărirea dialogului social.