Comunicat de presă

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSTITUTIA PREFECTULUI JUD. MEHEDINȚI​
SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR DE PASAPOARTE​

Comunicat de presă

Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Mehedinți desfășoară activități de luni până vineri, în intervalul orar 08.30 – 16.30, cu excepția zilei de joi a fiecărei săptămâni în care programul se desfășoară în intervalul 08.30 – 18.30.
Cetățenii pot opta pentru emiterea pașaportului simplu electronic care are o valabilitate de 10 ani pentru persoanele care au vârsta peste 18 ani, 5 ani pentru minorii cu vârsta între 12 – 18 ani și 3 ani pentru minorii cu vârsta sub 12 ani.
Termenul de eliberare a pașaportului simplu electronic este de 5 zile lucrătoare de la data depunerii cererii, iar acesta este acceptat în toate statele în care se permite intrarea pe baza pașaportului.
De asemenea se poate opta pentru eliberarea pașaportului simplu temporar care are valabilitate 1 an de zile pentru orice categorie de vârstă.
Termenul de eliberare a pașaportului simplu temporar este de 10 zile lucrătoare de la data depunerii cererii cu excepția cazurilor de urgentare (medicale, profesionale, școlare, familiale dovedite cu documente justificative), iar pentru a obține informații cu privire la statele care acceptă acest tip de document cetățenii se pot informa accesând pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe unde pot obține informații despre condițiile de intrare în țara de destinație.
Documentele necesare în vederea depunerii cererii pentru eliberarea pașaportului se regăsesc pe pagina de internet a Direcției Generale de Pașapoarte sau pe pagina de internet a Instituției Prefectului Județul Mehedinți la secțiunea Pașapoarte.
Depunerea documentelor în vederea eliberării pașapoartelor se face în baza unei programări on-line prealabile, pe site-ul hub.mai.gov.ro/epasapoarte.