Vizită la nivel înalt

Astăzi 07 noiembrie 2018, a avut loc o întâlnire de lucru între prefectul județului Mehedinți, domnul Nicolae Drăghiea, președintele Consiliului Județean Mehedinți, domnul Aladin Georgescu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, domnul Marius Screciu și reprezentanții Nantes Métropole, Sainte – Luce și ai Ambasadei Franței în România. La întâlnire au mai participat reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți, și ai primăriilor Gîrla Mare, Punghina, Bălăcița.
Scopul întâlnirii l-a constituit analiza acțiunilor de cooperare, derulate în perioada 2013-2017, referitoare la reinserția cetățenilor români de etnie romă reîntorși voluntar din Franța, precum și posibilitatea reluării unor activități comune în acest sens.
Domnul Nicolae DRĂGHIEA a pus accentul pe importanța extinderii colaborării cu partenerii francezi și în alte domenii, nu doar cu privire la componenta cetățenilor români de etnie romă. A menționat faptul că libera circulație este un drept câștigat și un pilon al Uniunii Europene, iar modalitatea cea mai eficientă prin care ar putea fi rezolvate problemele cetățenilor aparținând minorității romilor este dată de abordarea strategică europeană, care să vizeze atât strategii naționale, cât și politici europene.