Ședința CJSU

În calitate de președinte, prefectul Alin ISUF a condus ședința ordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți, în care a fost analizată activitatea desfășurată pe semestrul I 2023.
Ordinea de zi a fost următoarea:
1. Analiză privind asigurarea de către C.J.S.U. a managementului situațiilor de urgență pe semestrul I 2023;
2. Informare privind situația lucrărilor de apărare, de regularizare și de igienizare a cursurilor de apă la nivelul județului Mehedinți;
3. Analiză privind rețelele de alimentare cu apă gestionate de SECOM la nivelul județului Mehedinți;
4. Informare privind situația operativă înregistrată la nivelul județului Mehedinți, generată de fenomenele meteorologice periculoase produse în perioada 12 – 18.06.2023;
5. Diverse.
La fiecare punct prezentat, prefectul a invitat membrii comitetului să își exprime parerea în vederea stabilirii măsurilor de îmbunătățire a activităților viitoare.
Din analiza efectuată, prefectul județului a concluzionat că situația în semestrul I a fost complexă, cu evenimente generate de mai multe tipuri de risc, cu temperaturi extreme, căderi masive de precipitații, inundații, alunecări de teren, incendii, cutremure de pământ și un focar de pestă porcină africană.
De asemenea, s-a mai reținut lipsa personalului în cadrul S.G.A. Mehedinți, în special a celui care deservește utilajele destinate lucrărilor de apărare și regularizare a cursurilor de ape.