Pregătiri pentru iarnă!

Prognoza meteorologică prin care a fost instituit Cod Galben și Cod Portocaliu (doar pentru zona de munte a județului) până în seara aceasta, dar cu probabilitate de prelungire l -au determinat pe prefectul Alin ISUF să convoace, încă de ieri, o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și să activeze prin ordin al prefectului Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor (CJCCI).

Azi la ora 11,00 viceprim-ministrul și ministru al afacerilor interne, Marian-Catalin PREDOIU, a convocat în videoconferință prefecții și membrii comitetelor județene pentru situații de urgență în vederea analizării situației și dispunerea masurilor care se impun. Județul nostru a fost reprezentat de prefectul Alin ISUF, președintele C.J. Mehedinți, Aladin Georgescu, împreună cu șefii structurilor MAI și serviciile publice deconcentrate constituite la nivelul județului.

Până în prezent, în județul Mehedinți nu sunt înregistrate căderi masive da zăpadă ci doar intensificări ale vântului, însă prognoza este în continuă schimbare vremea fiind instabilă.

Pentru a vă afla în siguranţă, vă recomandăm următoarele:

1. Echipați autovehiculul cu anvelope de iarnă și verificați sistemul de tracțiune și pe cel de frânare;

2. Informati-va înainte de a pleca la drum și urmați indicațiile autorităților. Daca nu este absolut necesar, renuntati la călătoria pe trasee lungi față de casă;

3. În situația în care rămâneți blocați în zăpadă, nu părăsiți autovehiculul, apelați serviciile de urgență și așteptați sosirea forțelor de intervenție.