Ministrul Petre Daea în vizită în Mehedinți

Ministrul Agriculturii, Petre Daea a efectuat astăzi o vizită în județul Mehedinți, la obiectivul de investiții ce vizează amenajarea de irigații Crivina – Vânju Mare, lucrare începută în a doua parte a anului trecut și care a fost executată în procent de 30%.

Prefectul județului Mehedinți, Alin Isuf, l-a însoțit pe ministrul Daea, la stația principală din Țigănași, unde sunt în derulare lucrări de reabilitare și de-a lungul canalului de irigații care a fost impermeabilizat pe o lungime de peste 5 km, lucrările de decolmatare fiind realizate până acum, pe 11 din cei 12,5 km prinși în proiect.

Totodată, au fost vizitate mai multe stații de punere sub presiune, reabilitate, de asemena, cu fonduri europene atrase de o asociație a udătorilor de apă înființată în zonă.

Investiția pe Crivina – Vânju Mare are o valoare de 70 milioane lei și este finanțată în cadrul Programului Național de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigații al Guvernului, după implementarea ei urmând să se irige o suprafață de 25 000 hectare teren agricol.
În urma discuțiilor purtate astăzi cu reprezentanții ANIF și antreprenorul, ministrul Petre Daea s-a arătat mulțumit de ritmul lucrărilor.
Totodată, prefectul județului Mehedinți a arătat importanța investiției care va face posibilă folosirea apei din Dunăre pentru valorificarea potențialului agricol al județului.

Primele hectare de teren ar urma să fie irigate în vara acestui an.