Comunicat de presă

Prefectul Alin ISUF a semnat Contractul de proiectare și execuție lucrări pentru realizarea obiectivului de investiție ”Reabilitare energetică aprofundată Palat Administrativ Drobeta Turnu Severin”, beneficiarul fiind Instituția Prefectului – Județul Mehedinți, având ca lider de parteneriat Ministerul Afacerilor Interne.
Câștigătoarea licitației și semnatara contractului în calitate de Antreprenor este Asocierea de firme S.C. CONCELEX S.R.L. și S.C. QUADRATUM ARCHITECTURE S.R.L.
Contractul face parte din Proiectul depus în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – Valul renovării, Operațiunea Renovare energetică a clădirilor publice – Autorități centrale, cu titlul de apel: PNRR/2022/C5/2/B2.2.b/1, runda 2.
Valoarea contractului semnat astăzi este de 27.088.173,60 lei, la care se adaugă taxa pe valoare adăugată în sumă de 5.146.752,98 lei, iar durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.
Valoarea proiectului va fi suportată de către MDLPA, în conformitate cu legislația în vigoare, constituind cheltuială eligibilă.
La finalul contractului Prefectura Mehedinți va fi o clădire modernă, inteligentă și verde, îndeplinind normele europene de reducere a emisiilor de carbon și de reducere a consumului anual specific de energie finală pentru încălzire cu peste 70% față de emisiile și de consumul actual.

PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – Următoarea Generație UE
https://mfe.gov.ro/pnrr/ https://www.facebook.com/PNRROficial/)