Valul de căldură care a atins valorile instituirii CODULUI PORTOCALIU a determinat administrațiile publice locale să ia o serie de măsuri pentru prevenirea și atenuarea efectelor caniculei.
Astfel, prefectul Alin ISUF a dispus punerea în aplicare a Planului de măsuri, conform căruia în localități se amenajează puncte de prim-ajutor medical, dotate cu aer condiționat, cu apă și pahare de unică folosință, precum și cu scaune sau bănci pentru odihnă.
Având în vedere că pe timpul manifestării codului portocaliu sau codului roșu aceste puncte se asigură și cu personal medical calificat, prefectul Alin ISUF a vrut să se convingă personal că sunt operaționalizate și dotate cu tot ce trebuie.
În acest sens, alături de viceprimarul Cristian MURĂ, prefectul a controlat toate cele 11 puncte amenajate în municipiul Dr. Tr. Severin.
La unul dintre acestea, prefectul a testat funcționarea tensiometrului medical prin verificarea tensiunii arteriale, constatând că ambele sunt în parametri optimi.
În acest fel, prefectul îi îndeamnă pe toți cei care trec prin proximitatea acestor puncte să ia o pauză scurtă, să bea un pahar cu apa rece și să – și verifice tensiunea arterială!