Vizită la UPU Mehedinți

Prefectul județului Mehedinți, domnul Constantin Alin Isuf, a efectuat astăzi, o vizită de lucru, împreună cu președintele Consiliului Județean Mehedinți, domnul Aladin Georgescu, la Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin, pentru a verifica stadiul lucrărilor de reabilitare, modernizare și extindere începute la Unitatea de Primiri Urgențe.

Consiliul Județean Mehedinți are în implementare opt proiecte finanțate cu fonduri europene pentru sistemul de sănătate din Mehedinți, unul vizând achiziția de aparatură medicală, altul pentru construirea heliportului în curtea spitalului și alte șase pentru modernizarea clădirii principale și secțiilor exterioare ale unității medicale.

Este important ca personalul medical să colaboreze foarte bine pentru implementarea acestor proiecte, întrucât lucrările se vor desfășura în paralel cu actul medical.

La Unitatea de Primiri Urgențe investiția este una complexă:

Se va construi un nou pavilion, iar conexiunea funcțională cu corpul existent se va face prin realizarea unei pasarele cu lungimea minimă de 6m și lățimea minimă de 2,6m.

Se va amenaja zona exterioară – suprafețe carosabile pentru circulația auto în incintă, parcări (minim 50 de locuri obținute refacerea și organizarea mai bună a spațiului).

Prin acest proiect se are în vedere mărirea spațiilor aferente funcționării secției UPU și reducerea timpilor de așteptare pentru acordarea serviciilor medicale.