Un nou proiect in slujba cetățeanului

Instituția Prefectului, împreună cu Consiliul Județean Mehedinți și Primăria Mosna din Republica Serbia au depus în cadrul Programului Interreg – IPA Cooperare Transfrontalieră România- Serbia, proiectul ” Asigurarea managementului comun al situațiilor de urgență din zona de frontieră prin cooperarea organismelor si instituțiilor cu atribuții din România și Serbia”.

Proiectul are o valoare de peste un milion de euro, bani cu care vor fi modernizate două săli si un punct de comandă, destinate gestionării situațiilor de urgență din zona transfrontaliera, dotate cu echipamente si aparatură specifică de transmisiuni si comunicații.

De asemenea, vor fi efectuate exerciții si informări ale populației cu privire la modul de comportament ce trebuie adoptat pe timpul manifestării diverselor tipuri de risc specifice zonei transfrontaliere.

Prefectul Alin ISUF a precizat că beneficiarii de bază ai proiectului vor fi locuitorii județului Mehedinți, întrucât indicatorii de rezultat ai proiectului asigură un management performant al situațiilor de urgență, prin măsuri de prevenire, pregătire și răspuns ce vor fi derulate atât pe perioada de implementare cât și după aceasta.