Siguranța în școli analizată de prefect

Prefectul județului, domnul Nicolae DRĂGHIEA a convocat Grupul județean pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și personalului didactic în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar la nivelul județului Mehedinți, în vederea analizării activităților desfășurate și rezultatelor obținute în asigurarea unui climat optim și sigur al procesului de învățământ.
A rezultat că în semestrul I al anului au fost comise 9 infracțiuni ce au constat în furturi de obiecte și lovituri între elevi, însă fără consecințe grave. Toate infracțiunile au fost consumate în incinta școlilor, unde obligația asigurării securității revine unităților școlare și nu lucrătorilor M.A.I.
Prefectul județului s-a mai interesat de consumul de droguri în școli, de asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor și a cerut o informare referitoare la prezența elevilor în baruri și restaurante care au așa-zisele ”spații private”, unde poliția și pompierii nu ar avea acces, iar sănătatea și viața copiilor ar putea fi pusă în pericol.