Siguranța elevilor – preocupare permanentă

Chiar dacă este vacanță, prefectul Nicolae DRĂGHIEA a convocat Grupul județean pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar la nivelul județului Mehedinți.
Din informările prezentate de către reprezentanții poliției și inspectoratului școlar a rezultat că infracțiunile comise au avut loc, ca și până acum, doar în incinta școlilor, iar faptele infracționale au fost lipsite de gravitate (sustrageri de telefoane mobile, agresiuni între elevi), cele mai multe fiind deja soluționate prin dispunerea neînceperii urmăririi penale.
Au mai fost analizate aspecte privind obținerea autorizației de securitate la incendiu, evacuarea elevilor în caz de urgență, dar și menținerea unui climat de disciplină prin forme de organizare proprii, asigurarea supravegherii cu camere video și asigurarea personalului de pază.
Domnul Nicolae DRĂGHIEA a atras atenția și asupra necesității monitorizării permanente a taberelor de elevi, dar în mod special a zonelor adiacente unor licee, zone ce sunt frecventate de către anumiți elevi și care pot fi medii periculoase pentru aceștia. A mai dispus prefectul, formarea a două comisii cu obiective de a verifica stadiul pregătirii noului an școlar și măsurile de siguranță a elevilor, inclusiv prin asigurarea transportului acestora.