Ședință extraordinară a Comitetului Local de Combatere a Bolilor Mehedinți

Luni, 30 decembrie, s-a întrunit în ședință extraordinară Comitetul Local de Combatere a Bolilor Mehedinți, în cadrul căreia s-a făcut o informare privind confirmarea unor noi cazuri de pestă porcină africană (PPA) la mistreți împușcați, în fondul de vânătoare 29 Punghina.
Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Dolj a confirmat alte două cazuri de PPA, în urma analizelor recoltate de la șapte mistreți împușcați în fondul de vânătoare de la Punghina.
Voi monitoriza foarte atent modul cum sunt respectate măsurile de intervenție în focarul de pestă porcină africană de la Punghina, astfel încât să putem limita pe cât posibil acest focar. Echipe mixte de la DSVSA Mehedinți și Direcția Silivică vor fi în permanență în zonă, chiar dacă este perioada sărbătorilor de iarnă”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.
Zona afectată de 13 km, stabilită la primul focar declarat, se va menține în continuare 60 de zile, timp în care se vor face vânători și se vor recolta probe la toți mistreții vânați.