Sedinta de Colegiu Prefectural

Prefectul Alin ISUF a condus ședința Colegiului Prefectural Mehedinți, care a avut patru puncte la ordinea de zi.

La primul punct a fost prezentat si analizat fenomenul muncii nedeclarate și subdeclarate. Din materialul prezentat de reprezentantul ITM Mehedinți, a rezultat că în urma acțiunilor susținute de combatere fenomenul s-a diminuat considerabil, însă acțiunile vor trebui continuate. Prefectul Alin ISUF a arătat că efectele sunt negative atât pentru salariați cât si pentru stat și că este nevoie de un efort susținut de toate autoritățile pentru combaterea fenomenului.

La punctul doi al ordinii de zi, reprezentanta Casei Teritoriale de Pensii Mehedinți a prezentat beneficiile contractului de asigurare, în special pentru persoanele care nu au vechimea necesară pentru a beneficia de pensie.

Persoanele care vor să încheie un contract de asigurare se pot adresa Casei sectoriale de pensii competente, în raza căreia își are domiciliul.

Prefectul județului a subliniat faptul că aceste informații trebuie să fie foarte bine sistematizate si diseminate către populație, în așa fel încât un număr cât mai mare de persoane să poată lua cunoștință si să opteze pentru încheierea unui asemenea contract.

La ultimul punct al ordinii de zi, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră a prezentat situația traficului de persoane, mijloace auto si nave fluviale prin cele patru puncte de trecere a frontierei situate pe raza județului Mehedinți.