Ședința Colegiului Prefectural al Județului Mehedinți

Prefectul Judeţului Mehedinți, Cristinel PAVEL, a convocat pentru astăzi, 29 iunie a.c., ședința Colegiului Prefectural al Judeţului Mehedinți. La întâlnirea desfăşurată în Sala Mare a Palatului Administrativ, în sistem videoconferință, au participat conducerea Instituţiei Prefectului alături de reprezentanţii instituţiilor publice deconcentrate, care au prezentat raportul de activitate. Este vorba de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Mehedinți, Direcția Silvică Mehedinți și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mehedinți.
”În ședința Colegiului Prefectural de astăzi, APIA Mehedinți a prezentat un raport privind situația cererilor unice de plată și pregătirea campaniei de control pe teren, iar Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mehedinți un raport privind activitatea de tineret desfășurată în cadrul instituției. De asemenea, Direcția Silvică Mehedinți a prezentat planul de măsuri întreprinse pentru prevenirea incendiilor de pădure. Se apropie perioada de secetă și știm din experiența anilor trecuți cât de periculoase sunt aceste incendii, așa cum au fost cele înregistrate în Parcul Național Porțile de Fier sau în Parcul Național Domogled- Valea Cernei”, a spus prefectul Cristinel PAVEL.
Tot în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, la solicitarea prefectului județului Mehedinți, directorul Direcției pentru Agricultură Mehedinți, Ștefan RĂCEANU, a explicat motivul pentru care producătorii agricoli din județ se plâng că nu au piață de desfacere. Ștefan Răceanu a precizat că micii fermieri din localitățile cu tradiție legumicolă din Mehedinți au refuzat asocierea în cooperative agricole, ceea ce le-ar fi dat șansa unor investiții cu fonduri europene, pentru colectare, depozitare și chiar procesare și comercializarea produselor în marile lanțuri de magazine.