Sarbatorile de Rusalii, fara evenimente deosebite

În urma măsurilor luate de către prefectul Constantin-Alin ISUF împreună cu șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne și celorlalte structuri deconcentrate cu atribuții în asigurarea siguranței alimentare si sanatatii populației, s-a constatat că pe raza județului Mehedinți, în perioada 10.06.2022- 13.06.2022, nu au fost înregistrate evenimente grave sau de natură a afecta mediul social.

Pe lângă structurile Ministerului Afacerilor Interne, celelalte servicii deconcentrate cu atribuții în domeniul sus reiterat au fost la datorie, nefiind înregistrate abateri la normele de comerț, toxinfecții alimentare colective sau intoxicări provocate de consumul în exces al băuturilor alcoolice.

Cu toate acestea, în urma acțiunilor desfășurate de către structurile specializate, bilanțul rezultat în urma acțiunilor este urmatorul:

1. Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți a întreprins 18 acțiuni de asigurare a ordinii și siguranței publice și prevenire a accidentelor de circulație, în care s-au depistat 185 de abateri de la regimul circulației pe drumurile publice în urma cărora s-au aplicat un număr de 185 de sancțiuni contravenționale și s-au întocmit un număr de 8 dosare penale la regimul rutier.

2. Inspectoratul de Jandarmi Județean Mehedinți a asigurat măsuri de ordine și siguranță publică în 6 localități în care au fost înregistrate manifestări cu aflux de public numeros și la 128 de misiuni în cadrul sistemului integrat de menținere a ordinii publice.

În urma asigurării măsurilor specifice, au fost înregistrate un număr de 9 abateri de la normele legale și au fost aplicate 9 amenzi contravenționale.

3. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Drobeta” al județului Mehedinți a intervenit la 43 de acțiuni de acordare a asistenței medicale de urgență și a transportat un număr de 40 persoane la spital.

Nu au fost înregistrate incendii provocate în locurile în care au avut loc manifestări prilejuite de Rusalii.

4. In perioada de referință, punctele de frontieră PF1 si PF2 au fost tranzitate de 5651 persoane la intrare și un număr de 3042 la ieșirea din țară.

Timpul mediu de așteptare a fost în limitele normale atât la intrarea, cât și la ieșirea din țară.

Nu au fost înregistrate tentative de trecere frauduloasă, acte de contrabandă sau tulburări ale actului de trecere a frontierei.