S-a întrunit Comisia de siguranță rutieră de la nivelul județului Mehedinți

   Joi, 16 ianuarie, a avut loc ședința pe trimestrul I a Comisiei de siguranță rutieră din cadrul Instituției Prefectului – județul Mehedinți, ocazie cu care a fost analizată activitatea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor pe linia examinării candidaților în vederea obținerii permisului de conducere în perioada 01.01 – 31.12.2019.
   ”Astăzi a avut loc prima ședință din acest an a comisiei de siguranță rutieră de la nivelul județului Mehedinți, în cadrul căreia Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor a prezentat situația statistică pe anul 2019 privind promovabilitatea candidaților la proba teoretică și proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere”, a precizat prefectul Cristinel Pavel.
   Astfel, în perioada menționată au fost examinați la proba teoretică în vederea obținerii permisului de conducere sau pentru adăugarea unor noi categorii un număr de 10.540 candidați (față de 9.456 în perioada similară 2018). Dintre aceștia au promovat proba un număr de 5.103  candidați, rezultând un procent de promovabilitate la această probă de 41,93% (față de 50,52% în aceeași perioadă din anul 2018).
   În cadrul probei practice au fost examinați un număr de 7.397 candidați (față de 7.302 în aceeași perioadă 2018), fiind admiși 5.028 candidați, cu un procent de promovabilitate la această probă de 66,98% (față de 68,56% în aceeași perioadă din anul 2018).
   La ședința comisiei au fost prezenți prefectul Cristinel Pavel, subprefectul Octavian Tuțu, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor – comisar șef de poliție Florin Dan Grigore, reprezentanți de la Poliția Rutieră, Poliția Locală, Autoritatea Rutieră Română, Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, școlile de conducători auto și instructori auto autorizați independenți.