S-A ÎNCHEIAT ACȚIUNEA DE DISTRIBUIRE A PACHETELOR CU PRODUSE DE IGIENĂ

În perioada 30.06-3.07.2020, în județul Mehedinți, a avut loc livrarea celei de-a doua tranșe cu pachete de igienă către primării, acțiunea fiind coordonată de Instituția Prefectului județul Mehedinți.

”Prefectura Mehedinți a încheiat astăzi activitatea de distribuire către primării a pachetelor cu produse de igienă achiziționate de Guvernul României, cu fonduri de la Uniunea Europeană. Acțiunea s-a derulat pe parcursul a patru zile și a decurs fără probleme, conform graficului stabilit. O parte din primării au trecut deja la distribuirea acestor produse către beneficiari și ar fi bine ca toate unitățile administrativ teritoriale să procedeze la fel pentru că în câteva săptămâni vor ajunge în județ și pachetele cu alimente”, a declarat prefectul Cristinel PAVEL.

Ridicarea personală a pachetelor cu produse de igienă se face în baza prezentării actului de identitate valabil, verificării identităţii persoanei pe listă şi a semnării de primire a pachetului cu produse de igienă de către beneficiari.

Beneficiarii acestor pachete fac parte din categoria familiilor şi persoanelor singure cărora le este stabilit prin dispoziţie scrisă a primarului dreptul la un venit minim garantat, precum şi persoanele din cadrul familiilor beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei și persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente și aflate în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate.

Fiecare pachet conține 5 periuțe de dinți ambalate individual, 4 tuburi de pastă de dinți de 75 ml, 1 tub de săpun lichid de 500 ml, 1 tub de șampon pentru copii de 800 ml, 1 tub de șampon pentru adulți de 500 ml, detergent granule pentru rufe colorate – 900 g, detergent granule pentru rufe albe – 1800 g.

Aceste pachete cu produse de igienă au fost achiziționate de Guvernul României, printr-un proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD).