S-A DAT STARTUL MARATONULUI DE VACCINARE LA ORȘOVA

Orșovenii și nu numai sunt așteptați, începând de astăzi, în parcul ”General Ion Dragalina”, vizavi de Primăria municipiului Orșova, pentru a se vaccina fără programare.
Sub sloganul ”Împreună pentru viață”, maratonul de vaccinare de la Orșova este organizat de Instituția Prefectului Mehedinți, Direcția de Sănătate Publică Mehedinți, Primăria Orșova, Spitalul municipal Orșova și ISU Mehedinți.
”Pe lângă fluxurile existente în centrele clasice înfiinţate de la începutul anului, am început în urmă cu două săptămâni cu aceste maratoane ale vaccinării și vor urma şi alte iniţiative de acest gen. Ne apropiem de 70.000 de doze de vaccin efectuate, rata de incidenţă la nivelul județului este scăzută, dar pentru a ajunge la normalitatea aceea pe termen lung, la viața pe care o aveam o înainte de pandemie, soluţia este vaccinarea. De aceea, îi îndemn pe locuitorii județului nostru să vină să se vaccineze”, a declarat prefectul Cristinel PAVEL la Orșova.
Vaccinul pus la dispoziția populației este Pfizer BionNTech și Janssen (Johnson & Johnson), iar toți cei care doresc să se vaccineze pot să vină fără programare, dar să aibă buletinul asupra lor.
La debutul maratonului, alături de medicii, asistenții medicali și registratorii voluntari au participat: Cristinel PAVEL, prefectul județului Mehedinți, dr. Miruna CONSTANTIN, director DSP Mehedinți, primarul Orșovei, Marius STOICA, viceprimarul Bogdan DUICĂ, directorul Spitalului municipal, Adrian CICAN, col. Marius GOGÎLTAN, prim adjunct al inspectorului șef de la ISU Mehedinți.