PROGRAME GUVERNAMENTALE DE SPRIJIN PENTRU LEGUMICULTORI

În cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social Mehedinți, condusă de prefectul Constantin – Alin ISUF, a fost analizat impactul social al măsurilor de sprijin în sectorul legumicol. Din expunerea reprezentantului Direcției Agriculturii și Dezvoltării Rurale Mehedinți a rezultat că pentru anul 2022 au fost lansate și sunt în curs de implementare două programe guvernamentale de ajutor de minimis pentru susținerea producției de legume.

Primul program vizează sprijinirea producției de legume în spații protejate, iar cel de-al doilea vizează susținerea producției de usturoi. În județul nostru, în cele două programe sunt înscrise 116 persoane fizice, 14 persoane fizice autorizate și 4 persoane juridice.

Prefectul Constantin Alin ISUF a dispus o comunicare mai bună între D.A.D.R. Mehedinți și unitățile administrativ – teritoriale din județ în scopul informării și încurajării locuitorilor din mediul rural pentru a accesa aceste programe în număr cât mai mare.

Impactul social al măsurilor de sprijin trebuie să aibă ca rezultat principal, creșterea interesului producătorilor agricoli pentru cultivarea legumelor, reducerea șomajului și prevenirea depopulării mediului rural, concomitent cu dezvoltarea economică a zonei rurale.