Problema asociațiilor de proprietari, dezbătută în Comisia de Dialog Social

Astăzi, la ora 10,00, în sala mică a Palatului Administrativ, a avut loc ședința Comisiei de Dialog Social, unde a fost prezentat Raportul de activitate pe anul 2019 și Programul de activități pe anul 2020 al Biroului de Îndrumare și Control al Asociațiilor de Proprietari din cadrul Primăriei municipiului Drobeta Turnu Severin.

”A fost prezentat un raport de activitate al Biroului de Îndrumare și Control al Asociațiilor de Proprietari al Primăriei municipiului Drobeta Turnu Severin pe anul 2019. Pe parcursul anului, au fost diverse probleme, divergențe de rezolvat între proprietari și conducerile asociațiilor de proprietari, probleme care tergiversează de ani mulți și pe care opinia publică le cunoaște foarte bine. De aceea, am propus ca într-o viitoare întâlnire să chemăm toți reprezentanții asociațiilor de proprietari împreună cu reprezentanții Primăriei pentru a încerca rezolvarea tuturor acestor probleme”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.

Subiectul a fost amplu dezbătut de membrii comisiei, unde s-a subliniat, printre altele, faptul că o parte din administratorii acestor asociații de proprietari nu cunosc noua legislație care reglementează activitatea acestor asociații. De aici pornesc și o serie de inadvertențe în modul de calcul al facturilor și diferențe de la o asociație de locatari la alta.

Biroul de Îndrumare și Control al Asociațiilor de Proprietari a sesizat în anul 2019 Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin în 11 cazuri, unde s-au constatat minusuri importante în gestiune.