Pregatiri specifice Zilei Naționale

Ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Mehedinți, a avut ca prim punct pe ordinea de zi, măsurile luate de administrația locală pentru sărbătorirea Zilei Naționale a României.

Din prezentarea reprezentantului Primăriei municipiului Drobeta Turnu Severin am aflat că manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie vor începe, la ora 11,00 cu ceremonia militară la Monumentul Eroilor, după care Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin va oferi tradiționala fasole cu cârnați și vin fiert în ambientul unui program artistic.

Rămânând în domeniul sărbătorilor de iarnă, I.P.J. Mehedinți a prezentat măsurile pentru asigurarea liniștii și ordinii publice cu accent pe măsurile de protecție a persoanelor vârstnice și in special a celor vulnerabile.

Situația adaposturilor de protecție civilă a făcut subiectul ultimului punct al ordinii de zi.

La finalul ședinței, prefectul Alin ISUF a primit, din partea Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, EMBLEMA DE ONOARE, ca prinos de recunoștință față de valorile spirituale românești, tradițiile și cultura militară.