Prefectul Cristinel Pavel a participat la bilanțul ISU ”Drobeta”

Pompierii mehedințeni și-au prezentat marți, 28 ianuarie, bilanțul în sala ”Virgil Ogășanu” a Palatului Culturii ”Teodor Costescu”.

Ședința de bilanț a început cu prezentarea activității Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Drobeta” al județului Mehedinți. Conform datelor oficiale, pompierii mehedințeni au intervenit în aproape 7.000 de misiuni şi acţiuni, dintre acestea 6.389 reprezentând intervenţii în situaţii de urgenţă, 517 recunoaşteri în teren şi 45 de exerciţii cu forţe şi mijloace în teren, adică o medie de 19 intervenții pe zi, concretizate în misiuni de salvare a vieții și bunurilor cetățenilor.

Împărţite pe categorii, ele se referă la 4.637 intervenţii SMURD, 321 incendii, 726 arderi necontrolate ale vegetaţiei uscate, 111 intervenţii pentru asistenţa şi salvarea persoanelor, 892 de acţiuni pentru protecţia comunităţii, 140 de misiuni în alte situaţii de urgenţă, la 124 de solicitări forţele s-au deplasat în teren, fără a interveni.

Prezent la ședința de bilanț, prefectul Cristinel Pavel le-a adresat felicitări pompierilor pentru modul în care și-au dus la îndeplinire misiunile în cursul anului 2019.

”Ca prefect al judeţului și președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență cunosc foarte bine activitatea d-voastră și vreau să vă asigur de prețuirea și respectul pe care vi-l port. Sunteți de multe ori ultima speranță de salvare pentru cei aflați în pericol și am văzut că au fost situații când ați intervenit prompt și atunci când erați în timpul liber. V-ați lăsat familia, problemele personale pentru a salva oamenii care în acel moment aveau nevoie de dvoastră”, a spus prefectul Cristinel Pavel.