Prefectul a primit o delegație sârbă

Domnul Nicolae DRĂGHIEA, a primit delegația Ministerului de Interne – Sectorul Situații de Urgență din Serbia, sosită la noi în județ pentru implementarea comună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”DROBETA” al județului Mehedinți a proiectului ”Îmbunătățirea capacității autorităților române și sârbe de a reacționa în caz de inundații și cutremur”.
În calitate de președinte al comitetului județean pentru situații de urgență, domnul Nicolae DRĂGHIEA a făcut o scurtă prezentare a riscurilor și modului lor de gestionare în județul Mehedinți, după care s-au discutat aspecte concrete privind implementarea proiectului și sprijinul acordat, de instituția prefectului.
Proiectul, prin atragerea de fonduri europene nerambursabile, va îmbunătății dotarea cu echipamente pentru intervenție în caz de cutremur și inundații, dar va perfecta și procedurile de intervenție comună a structurilor de management al situațiilor de urgență din județul Mehedinți și unitățile administrative din Serbia.
Domnul Nicolae DRĂGHIEA a primit invitația de a participa la exercițiile comune desfășurate în Serbia în procesul de implementare a proiectului.