Pesta porcină africană la granița Mehedințiului

Având în vedere confirmarea unui focar de pestă porcină africană în comuna Secu, județul Dolj și după luarea măsurilor de primă urgență pentru împiedicarea extinderii sale în Mehedinți   prefectul județului, domnul Nicolae DRĂGHIEA, a convocat în ședință extraordinară Centrul Local de Combatere a Bolilor Mehedinți.
În cadrul ședinței, prefectul a prezentat măsurile de prevenire luate în cele patru comune învecinate cu județul Dolj și a informat despre situația petrecută în comuna Breznița Motru, unde un cetățean a adus în mod ilegal porci din comuna Secu, județul Dolj.  Chiar dacă prezența virusului nu a fost confirmată în județul nostru, în conformitate cu procedura legală, această situație  a dus la luarea deciziei de ucidere a tuturor porcilor din gospodărie.
Deși măsurile de prevenire au fost larg mediatizate și au fost trași la răspundere cei care le-au încălcat, prefectul Nicolae DRĂGHIEA solicită fiecărui cetățean să respecte regulile de prevenire, fiind singura cale de împiedicare a pătrunderii virusului în județul nostru.
Totodată, prefectul a mulțumit structurilor M.A.I., care, alături de D.S.V.S.A. Mehedinți au luat parte la toate acțiunile desfășurate pentru prevenirea apariției bolii în județ și le-a solicitat să rămână în dispozitivele instituite până la ridicarea tuturor restricțiilor.