Măsuri pentru siguranța cetățenilor

În ședința Consiliului Consultativ pentru Protecția Consumatorilor Mehedinți, prefectul Alin ISUF a solicitat o informare cu privire la acțiunile întreprinse în anul 2022 de către DSVSA Mehedinți, pentru protecția cetățenilor în calitate de consumatori.

Din materialul prezentat de către reprezentantul DSVSA, am aflat că în acest an au fost efectuate, în domeniul produselor alimentare de origine animală, 1438 controale în urma cărora au fost depistate 145 neconformități și aplicate 52 amenzi contravenționale în valoare de 340.600 lei, iar în domeniul produselor alimentare de origine nonanimală au fost efectuate 827 controale, în urma cărora au fost aplicate 24 amenzi contravenționale în valoare de 139600 lei.

Cele mai semnificative neconformități au constat în depășirea LMR la diverse fructe exotice, suspiciune de Salmonella în ciocolată, depășire LMA la pesticide etc.

Prefectul Alin ISUF a cerut informații cu privire la capacitatea laboratoarelor din Mehedinți, precum și durata de testare a produselor, de la prelevare la obținerea rezultatului.

Consumatorii sunt sfătuiți să achiziționeze numai produse din surse cu trasabilitate verificată și să verifice informațiile de pe eticheta produsului.