Măsuri luate pentru sărbătorile pascale

Scopul convocării mass-media pentru prezentarea acestor declarații de presă este de a informa mehedințenii cu privire la măsurile luate de către prefectul județului Mehedinți și structurile Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în perioada premergătoare și pe timpul sărbătorilor pascale.

Conform prerogativelor conferite de lege, prefectul județului domnul Constantin – Alin ISUF a întreprins următoarele:

1. În ședința Colegiului prefectural din 19.04. 2022, au fost analizate măsurile luate atât pentru comercializarea produselor alimentare specifice la prețuri corecte și prevenirea speculei prin implicarea protecției consumatorului, cât și asigurarea trasabilității produselor de origine animală (ouă, pește, carne de miel) în scopul consumării unor produse de calitate și prevenirea unor toxinfecții alimentare. În acest sens inspectori de protecție a consumatorului și medicii veterinari cu atribuții legale de control se vor afla în punctele de desfacere a acestor produse;

2. În această dimineață, prefectul județului a convocat o ședință de lucru cu șefii structurilor M.A.I. din județ în care au fost discutate, în principal, următoarele:

• Asigurarea măsurilor de siguranță și fluență la punctele de trecere a frontierei Porțile de Fier I și Porțile de Fier II;

• Asigurarea dispozitivelor de prevenire a evenimentelor antisociale, premergător și pe timpul slujbelor religioase prin amplasarea dispozitivelor de poliție și jandarmi atât pe drumurile publice cât și în localitățile și locurile cu aflux mare de persoane;

• Asigurarea unor dispozitive de prevenire și intervenție la incendii și/sau alte situații de urgență specifice acestei perioade cu echipaje de pompieri profesioniști dar și prin implicarea serviciilor voluntare pentru situații de urgență constituite la nivelul unităților administrativ – teritoriale.

În continuare, îi rog pe colegii mei din cadrul IPJ, IJJ, ISU și STPF Mehedinți să prezinte succint măsurile specifice fiecărei structuri în parte, în contextul sărbătorilor pascale.

Prefectul județului Mehedinți – domnul Constantin-Alin ISUF urează tuturor mehedințenilor sărbători pascale binecuvântate cu har, pace și lumină!