Maratonul Vaccinării, ediția a doua, va avea loc în perioada 4-6 iunie

În weekend-ul 4-6 iunie are loc la Drobeta Turnu Severin cea de-a doua ediție a Maratonului de Vaccinare, în parcarea de la Severin Shopping Center, după ce aproape 1.500 de persoane s-au vaccinat în primul tur, care a avut loc în perioada 14-16 mai.
Vaccinarea va începe vineri, 4 iunie, de la ora 14.00 și se va încheia duminică, la ora 21.00. Nu este nevoie de programare, iar pentru vaccinarea copiilor cu vârsta de 12 ani şi peste este obligatorie acordarea consimţământului informat de către părinţi sau de către tutorele legal.
La maraton aunt așteptați atât cei care au primit prima doză cu vaccinul Pfizer-BioNTech la Maratonul Vaccinării – ediţia I şi care trebuie să facă rapelul, cât şi cei care doresc să facă acum prima doză, urmând ca rapelul să îl facă, după trei săptămâni, la oricare dintre centrele de vaccinare deschise în județul Mehedinți.
Una dintre noutăţile aduse de această ediţie a Maratonului Vaccinării Drobeta Turnu Severin o reprezintă posibilitatea imunizării cu vaccinul Johnson&Johnson, ser ce se administrează într-o singură doză. În acest sens, au fost pregătite circuite separate, destinate exclusiv imunizării cu acest ser.
Maratonul de vaccinare este organizat de Instituția Prefectului județul Mehedinți, Direcția de Sănătate Publică Mehedinți, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Drobeta” al județului Mehedinți și Severin Shopping Center.