Lucrări de cadastru la final, în comuna Vânjuleț

Primăria comunei Vânjuleț a ajuns la final cu lucrările de cadastru sistematic. Astăzi, 27 mi a.c., în prezența prefectului Cristinel PAVEL, la sediul primăriei comunei Vânjuleț a avut loc predarea-primirea extraselor de carte funciară pentru informare și extraselor de plan cadastral în format analog, precum și a documentelor tehnice ale cadastrului emise în urma finalizării lucrărilor de înregistrare sistematică între conducerea Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) și primarul comunei Vânjuleț, Costache Nistor.
”Rezultatul este unul extraordinar pentru că toate imobilele din comuna Vânjuleț au fost înscrise în cartea funciară fără costuri pentru cetățeni. Sper ca exemplul Primăriei Vânjuleț să fie urmat și de celelalte comune unde a demarat programul național de cadastru și carte funciară și să acorde tot sprijinul necesar angajaților de la OCPI pentru finalizarea lucrărilor”, a declarat prefectul Cristinel PAVEL, în deschiderea evenimentului.
Directorul OCPI Mehedinți, Mădălina Bratu, a precizat că lucrările de înregistrare sistematică în cadrul UAT Vânjuleț au început în anul 2018, iar comuna este a doua din județul Mehedinți care le-a finalizat, după ce în anul 2019 s-au încheiat aceste lucrări la nivelul UAT Rogova.
Astfel, 4.535 de cărți funciare urmează să fie eliberate gratuit pentru proprietarii imobilelor din comuna Vânjuleț. Alte 12 comune din județul Mehedinți (Burila Mare, Butoiești, Eșelnița, Gogoșu, Hinova, Ilovița, Jiana, Prunișor, Stângăceaua, Șimian, Tâmna, Voloiac) vor fi integral cadastrate prin implementarea proiectului major ”Creșterea gradului de acoperire și de incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”.
Lucrările de cadastru sistematic de la Vânjuleț au fost finanțate din fondurile Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) și fac parte din Programul Național de Cadastru și Carte Funciară 2015 – 2023 (PNCCF). Acest program are ca obiectiv principal înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor, cum ar fi terenuri, clădiri și apartamente, din România, în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, finanțat din venituri proprii ale ANCPI.