Investiții în sistemul de irigații Vânju Mare- Crivina

Prefectul județului Mehedinți, Alin Constantin Isuf, l-a însoțit astăzi pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, într-o vizită de lucru în județul Mehedinți, împreună cu președintele Consiliului Județean, Aladin Georgescu, directorul general al ANIF, Cornel Popa, secretarul de stat, Bogdan Simcea, vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Ionică Negru și directorul ANIF Mehedinți, Valentin Picioruș.

Vizita a fost zona stației de pompare Țigănaș, mai exact canalul de irigații al amenajării de irigații Crivina – Vânju Mare, unde se derulează o investiție importantă pentru repornirea sistemului de irigații, investiție în valoare de 70 milioane lei, finanțată în cadrul Programului Național de Irigații al Guvernului României.

Lucrările au început în urmă cu două luni, iar în cadrul proiectului se va reabilita stația de pompare de la Țigănași și se va impermeabiliza canalul de irigații, astfel încât, în 2-3 ani, din promisiunile antreprenorului, să se poată iriga culturile agricole pe o distanță de 24 000 hectare.

În cadrul discuțiilor, prefectul județului Mehedinți, Alin Constantin Isuf, a arătat necesitatea acestor lucrări pentru potențialul agricol al județului.