ÎNCEPE „MARATONUL VACCINĂRII”

La Drobeta Turnu Severin, începe, mâine, ”Maratonul vaccinării”, un eveniment ce va dura trei zile, în cadrul căruia cei care vor să se imunizeze împotriva Covid-19, cu serul produs de Pfizer, se pot înscrie la vaccinare pe loc, în baza cărţii de identitate.
”Mâine, 14 mai a.c., la ora 14,00, dăm startul maratonului vaccinării și îi așteptăm pe mehedințeni să vină în număr cât mai mare în parcarea unui hypermarket din municipiul Drobeta Turnu Severin.
Practic, prin acest maraton venim în sprijinul persoanelor care vor să se vaccineze fără a avea nevoie de o programare prealabilă. Doar prin vaccinare putem contribui la stoparea pandemiei care ne-a afectat viețile de mai bine de un an.
Vreau să vă spun că în perioada următoare, vom căuta noi modalităţi de a aduce vaccinul cât mai aproape de mehedințeni în mediul rural, de a-l face mai accesibil. Sigur, în această acțiune este nevoie și de sprijinul primăriilor din județ, al primarilor care conduc comunitățile locale pentru că doar printr-un efort comun putem pune capăt acestei pandemii”, a declarat astăzi prefectul Cristinel PAVEl, în cadrul unei conferințe de presă.
La eveniment au participat și senatorul de Mehedinți, Stela FIRU, care va fi unul din medicii care vor administra vaccin împotriva SARS-CoV-2 la maratonul organizat în Turnu Severin și alți doi medici, Carmen Scăueru și Marinică Stoian.
Directorul executiv al DSP Mehedinți, dr. Miruna CONSTANTIN, a precizat în cadrul conferinței de presă că acțiunea se va desfășura exclusiv cu ajutorul voluntarilor, medici, asistenți și registratori. Tot ca voluntari vor participa și paramedici din cadrul ISU Mehedinți.
Cei care se vaccinează acum, în cadrul maratonului vaccinării, vor putea face rapelul peste 3 săptămâni, în același loc, adică parcarea Severin Shopping Center sau in oricare alt centru de vaccinare deschis in judetul Mehedinți.