În vizită ”acasă”

La invitația Academiei Navale ”Mircea cel Bătrân”, prefectul Nicolae DRĂGHIEA, împreună cu președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin GEORGESCU și senatorul Liviu MAZILU au vizitat, în Portul Drobeta Turnu Severin, două nave aparținând flotei militare a României, scopul fiind acela al promovării acestei arme în rândul tinerilor.
Comandanții celor două nave au prezentat caracteristicile tehnico-tactice ale acestora, clasificate ca având cea mai mare putere de foc din flota fluvială românească și o dotare modernă cu echipamente și tehnică de comunicații, orientare și camuflaj.
Domnul Nicolae DRĂGHIEA a declarat că vizitează navele cu o plăcere și  nostalgie deosebite, având în vedere faptul că acestea au fost construite în Șantierul Naval Drobeta Turnu Severin și că domnia sa chiar a a putut da o mână de ajutor la realizarea acestui proiect, prin funcția și calitatea pe care o deținea la acea vreme.
Navele și echipajele acestora s-au bucurat de o atenție deosebită și din partea publicului, dar mai ales a tinerilor care, vizitându-le, deja se gândesc cum să devină marinari în marina militară. Navele au părăsit ”portul natal” și s-au continuat călătoria spre alte porturi dunărene.