Exercițiu situații de urgență

În calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, domnul Alin ISUF, împreună cu domnul Aladin GEORGESCU, în calitate de vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, au participat la desfășurarea unui exercițiu de gestionare a unei situații de urgență provocate de un accident feroviar produs între un tren de persoane și un utilaj feroviar.

Conform scenariului exercițiului, pe fondul unei defecțiuni tehnice, trenul de persoane nu a mai oprit la semnal si s- a ciocnit violent de un utilaj rulant, garat pe una dintre liniile triajului aferent gării din comuna Simian.

În urma accidentului au rezultat peste 10 victime, fapt ce a determinat activarea din oficiu a Planului roșu de intervenție, concomitent cu anunțarea prefectului județului.

În cadrul scenariului, atât președintele cât și vicepreședintele CJSU vor lua parte la deciziile etapelor de intervenție, începând cu sosirea forțelor de intervenție, continuând cu măsurile de cautare – salvare a victimelor, trierea acestora pe coduri de gravitate și încheind cu transportul în unitatea de primiri urgențe (UPU).

Participarea prefectului Alin ISUF si a președintelui Aladin GEORGESCU la acest exercițiu demonstrează interesul celor doi pentru dezvoltarea serviciilor de urgență, având în vedere atât realizarea unui Heliport SMURD în cadrul Spitalului județean Dr. Tr. Severin, cât și derularea unor proiecte cu finanțare europeană pentru dezvoltarea infrastructurii si dotării serviciilor de urgență din județul Mehedinți.