Exercițiu complex de protecție civilă

In calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți, prefectul Alin ISUF a participat la un exercițiu de protecție civilă organizat de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „DROBETA” al județului Mehedinți împreună cu celelalte structuri cu atribuții din cadrul M.A.I., SALVAMONT, Serviciul de Ambulanță Județean, personal medical din cadrul Spitalului Județean Drobeta Turnu Severin, reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Mehedinți și Crucea Roșie – Filiala Mehedinți.

Exercitiul a avut ca scenariu un cutremur care a afectat un bloc de locuințe prin prăbușirea unor elemente constructive și avarierea mai multor elemente de infrastructură utilitară.

Exercitiul a scos în evidență tehnica de intervenție specializată din dotarea tuturor componentelor comitetului județean, dar și nivelul superior de pregătire a personalului.

După ce a trecut în revistă toate atelierele de lucru ale exercițiului, la finalul acestuia, prefectul Alin ISUF a apreciat că forțele sunt pregătite si cunosc modul de intervenție si interoperabilitate, felicitând personalului participant.