Emoții peste timp!

În continuarea activităților desfășurate în cadrul proiectului „Ada Kaleh – Mon Amour”, la Muzeul Regiunii „Porților de Fier” a avut loc o expoziție de documente vechi și proiecții de filme documentare, în care foști locuitori ai insulei Ada Kaleh au trăit emoții puternice revăzandu-și casele în care s-au nascut și au petrecut o parte a copilăriei și adolescenței.

Aceleași emoții, transmise tuturor celor prezenți, au fost resimțite și la trecerea cu barca peste insula scufuntată, dar și la vizitarea cetății Ada Kaleh de pe Insula Șimian, unde foștii locuitori au arătat și explicat copiilor, rudelor dar și celor prezenti ce reprezenta fiecare parte a cetății în care au trăit, încercând să identifice și casele în care s-au născut.

Ziua s-a încheiat tot în nota emoțiilor, cu un concert de muzică veche cu melodii ce se cântau pe insulă, concert susținut de Ansamblul Cameral „Anton Pann”.

Vădit emoționat, reprezentantul Uniunii Democrate Turce din România, domnul Turhan Semsi, a mulțumit autorităților mehedintene pentru primire și sustinerea activităților deosebit de emotionante, exprimandu-și convingerea că acțiuni de asemenea gen vor mai fi derulate și în viitor.