D.S.U. A ANALIZAT ACTIVITATEA ANULUI 2021

În calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți, prefectul Constantin Alin ISUF a participat la ședința de analiză a Departamentului pentru Situații de Urgență și structurilor subordonate operațional.
Din rapoartele de analiză prezentate de către șeful DSU, domnul Raed Arafat, inspectorii generali ai IGAV, IGSU și șefii celorlalte structuri a rezultat că un volum imens de forțe și mijloace acționează în comun pentru asigurarea unui management în folosul apărării vieții și proprietății cetățeanului.
Cumulat, totalul intervențiilor de stingere a incendiilor, de salvare, de acordare a primului ajutor medical prespitalicesc, depășește cifra de 100.000.
La aceste cifre se adaugă permanenta atenție îndreptată spre cetățean prin înființarea, în anul 2021, a unor noi structuri de salvare și intervenție montană cu ajutorul elicopterelor dotate cu troliu, a unor subunități de pompieri profesioniști, precum și dotarea acestor structuri cu tehnică de intervenție modernă, specializată pe tipuri de intervenție.