COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

Jandarmii au asigurat măsuri de ordine la două centre de carantină și au constituit un număr de 30 de patrule mixte polițiști-jandarmi.

Pompierii mehedințeni au efectuat trei misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, două dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare și o misiune pentru transportul unei persoane care nu a respectat măsura izolării la domiciliu și a fost plasată în carantină instituționalizată. Cele două misiuni de decontaminare au fost asigurate de echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin și au constat în decontaminarea a trei ambulanțe SMURD și SAJ.

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 140 de locații, unde se află 231 de persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 7 echipaje de poliție locală, dintre care 5 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 19 persoane se află în carantină instituționalizată (din care o persoană a intrat în carantină și 2 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 1.341 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 66 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 233 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).