COMUNICAT DE PRESĂ

🔴Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

🔴Polițiștii mehedințeni au continuat actiunile integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare, pe timpul stării de alertă. În ultimele 24 de ore, au fost verificate aproximativ 1.200 de persoane și peste 10 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă.

🔴Jandarmii au asigurat măsuri de ordine la două centre de carantină și au constituit un număr de 26 de patrule mixte polițiști-jandarmi.

🔴Pompierii mehedințeni au efectuat șapte misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, șase dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare și o misiune pentru preluarea și transportul unor persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu și au fost plasate în carantină instituționalizată. Cele șase misiuni de decontaminare au fost asigurate de echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin și au constat în decontaminarea a șapte ambulanțe SAJ, precum și a unei autospeciale destinate transportului de persoane.

🔴Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 165 de locații, unde se află 268 de persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 7 echipaje de poliție locală, dintre care 5 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

🔴În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 17 persoane se află în carantină instituționalizată (din care 2 persoane au intrat în carantină și 3 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 1.717 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 75 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 147 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).