COMUNICAT DE PRESĂ

🔴Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

🔴Polițiștii mehedințeni au continuat actiunile integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare, pe timpul stării de alertă. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost verificate peste 1.000 de persoane și peste 10 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă.

🔴Jandarmii au asigurat măsuri de ordine la două centre de carantină și au constituit un număr de 25 de patrule mixte polițiști-jandarmi.

🔴Pompierii mehedințeni au efectuat trei misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, două dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare și o misiune pentru preluarea și transportul unei persoane care a tranzitat județul.

🔴Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 175 de locații, unde se află 280 de persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 7 echipaje de poliție locală, dintre care 5 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

🔴În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 18 persoane se află în carantină instituționalizată (din care 0 persoane au intrat în carantină și 2 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 1.789 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 132 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 87 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).