COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

Jandarmii au asigurat măsuri de ordine la două centre de carantină și au constituit un număr de 35 de patrule mixte polițiști-jandarmi.

Pompierii mehedințeni au efectuat opt misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, cinci dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare, iar trei pentru transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale sau nu au respectat măsura izolării la domiciliu și au fost plasate în carantină instituționalizată. Cele cinci misiuni de decontaminare au fost asigurate de echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin și au constat în decontaminarea a nouă ambulanțe SMURD și SAJ.

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 171 de locații, unde se află 294 de persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 7 echipaje de poliție locală, dintre care 5 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 18 persoane se află în carantină instituționalizată (din care 2 persoane au intrat în carantină și 1 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 1.655 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 94 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 320 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).