COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

Polițiștii mehedințeni au verificat peste 1.300 de persoane și peste 20 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă.

Jandarmii au asigurat măsuri de ordine la două centre de carantină și au constituit un număr de 38 de patrule mixte polițiști-jandarmi.

Pompierii mehedințeni au efectuat nouă misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, opt dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare și o misiune pentru transportul a două persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu și au fost plasate în carantină instituționalizată.Cele opt misiuni de decontaminare au fost asigurate de echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin și au constat în decontaminarea a 11 ambulanțe SMURD și SAJ.

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 194 locații, unde se află 321 de persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 7 echipaje de poliție locală, dintre care 5 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 17 persoane se află în carantină instituționalizată (din care 2 persoane au intrat în carantină și 4 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 1.881 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 140 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 238 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).