COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

Polițiștii mehedințeni au verificat peste 700 de persoane și peste 10 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă.

35 patrule mixte polițiști-jandarmi au avut misiunea de a verifica obligația persoanelor aflate în autoizolare sau carantinare, de a nu părăsi locația în care sunt plasate.

Pompierii mehedințeni au efectuat șapte misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, cinci dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare și două misiuni pentru transportul unor persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu și au fost plasate în carantină instituționalizată. Cele cinci misiuni de decontaminare au fost asigurate de echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin și au constat în decontaminarea a trei ambulanțe SAJ și a două autospeciale destinate transportului de persoane

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 191 de locații, unde se află 303 de persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 7 echipaje de poliție locală, dintre care 5 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 19 persoane se află în carantină, iar 1.979 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 133 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 217 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).