COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

Jandarmii au asigurat măsuri de ordine la două centre de carantină și au constituit un număr de 29 de patrule mixte polițiști-jandarmi.

Pompierii mehedințeni au efectuat șase misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, cinci dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare și o misiune pentru transportul unei persoane care nu a respectat măsura izolării la domiciliu și a fost plasată în carantină instituționalizată. Cele cinci misiuni de decontaminare au fost asigurate de echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin și au constat în decontaminarea a opt ambulanțe SMURD și SAJ.

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 203 locații, unde se află 327 de persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 16 persoane se află în carantină instituționalizată, iar 2.063 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 142 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 187 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).