COMUNICAT DE PRESĂ

Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

Jandarmii au asigurat măsuri de ordine la două centre de carantină și au constituit un număr de  40 de patrule mixte polițiști-jandarmi.

Pompierii mehedințeni au efectuat opt misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, șase dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare și două misiuni pentru transportul unor persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu și au fost plasate în carantină instituționalizată.

Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 229  de locații, unde se află 346 de persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 18 persoane se află în carantină, iar 2.086 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 137 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 216 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).