COMUNICAT DE PRESĂ

🔵Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

🔵Forțele de ordine au continuat acțiunile integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe timpul stării de alertă. În acest context, au fost verificate peste 1.300 de persoane și 16 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă. De asemenea, au fost identificate 2 persoane, care nu au respectat măsura izolării la domiciliu, acestea fiind sancționate contravențional și plasate în carantină instituționalizată.

🔵22 de patrule mixte polițiști-jandarmi au avut misiunea de a verifica obligația persoanelor aflate în autoizolare sau carantinare, de a nu părăsi locația în care sunt plasate.

🔵Pompierii mehedințeni au efectuat șase misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, patru dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare și două misiuni pentru transportul unor persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu și au fost plasate în carantină instituționalizată sau au necesitat îngrijiri medicale. Cele patru misiuni de decontaminare au fost asigurate de echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin și au constat în decontaminarea a șase ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a unei autospeciale.

🔵Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 262 de locații, unde se află 396 de persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

🔵În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 19 persoane se află în carantină (din care o persoană a intrat în carantină și 0 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 2.247 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 80 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 133 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).