COMUNICAT DE PRESĂ

🔵Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

🔵Polițiștii au verificat aproximativ 1.300 persoane și peste 10 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă.

🔵36 de patrule mixte polițiști-jandarmi au avut misiunea de a verifica obligația persoanelor aflate în autoizolare sau carantinare, de a nu părăsi locația în care sunt plasate.

🔵Pompierii mehedințeni au efectuat cinci misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, echipajul de cercetare Chimică Biologică Radiologică și Nucleară din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin asigurând decontaminarea a șapte ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean.

🔵Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 251 de locații, unde se află 393 de persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

🔵În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 17 persoane se află în carantină (din care 0 persoane au intrat în carantină și 7 persoane au ieșit din carantină în ultimele 24 ore), iar 2.298 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 216 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 174 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).