COMUNICAT DE PRESĂ

🔵Instituția Prefectului informează că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Mehedinți.

🔵Polițiștii au verificat peste 1.250 persoane și aproximativ 15 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă.

🔵42 de patrule mixte polițiști-jandarmi au avut misiunea de a verifica obligația persoanelor aflate în autoizolare sau carantinare, de a nu părăsi locația în care sunt plasate.

🔵Pompierii mehedințeni au efectuat șase misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, cinci dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare, iar o misiune pentru transportul unei persoane care nu a respectat măsura izolării la domiciliu și a fost plasată în carantină instituționalizată.

🔵Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 234 de locații, unde se află 355 de persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 9 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 2 echipaje de rutieră.

🔵În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 24 de persoane se află în carantină (din care o persoană a intrat în carantină în ultimele 24 ore), iar 2.256 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu (din care 318 persoane au intrat în izolare la domiciliu și 106 persoane au ieșit din izolarea la domiciliu în ultimele 24 ore).