COMUNICAT DE PRESĂ

■ În județul Mehedinți, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, 304 persoane se află în carantină, iar 2.301 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu
■ În ultimele 24 de ore, echipe mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, poliție de frontieră, polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au executat misiuni în sistem integrat pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul Mehedinți cu persoane care revin din afara granițelor țării.
■ Peste 300 de polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți au participat la 575 misiuni pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID 19.
Astfel, polițiștii au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 1.306 persoane.
Ca urmare a acțiunilor desfășurate au fost aplicate 176 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, în valoare de peste 420.000 lei.
■ Jandarmii au constituit echipaje pentru însoțirea convoaielor care au tranzitat județul Mehedinți și transportul persoanelor către centrele de carantină și au asigurat măsurile de protecție și ordine publică la centrele de carantină.
■ Pompierii au efectuat două misiuni de decontaminare a unei ambulanțe SAJ și a unei Autospeciale de Transport Personal și Victime Multiple.
■ Poliția Locală Drobeta Turnu Severin a făcut verificări la 168 de locații, unde se află 425 persoane în izolare voluntară la domiciliu. În dispozitivul comun cu IPJ MH au fost angrenate 10 echipaje de poliție locală, dintre care 7 echipaje de ordine publică și 3 echipaje de circulație rutieră. Polițiștii locali au aplicat 15 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea măsurilor impuse de Ordonanța Militară nr. 3/ 2020 în valoare de 6.600 lei.
În intervalul orar 19.00- 22.00, Poliția Locală a desfășurat misiuni de avertizare sonoră a populației.
■ Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.